Карикатурист

Казвам се Любомир Пъловски, роден съм в град Плевен.

Рисувам от както се помня. Бях още малко момче 5-6 годишен, когато се запалих по рисуването. Като ученик рисуването на карикатури ми доставяше огромно удоволствие, но и ми създаваше много проблеми. Всичките ми тетрадки мигновено се превръщаха в своеобразни скицници. В тях се упражнявах да рисувам, както съучениците, така и учителите. С особена охота рисувах по-обемистите фигури. Много се забавлявах със закръглените форми на математичката. На свой ред тя пък се забавляваше, като ми закръгляше двойките. Е, математик не станах, но затова пък се научих да рисувам. До колко това се е осъществило ще кажете Вие. Няколко специалисти преди вас си казаха думата, като ме направиха учител по изобразително изкуство.

Мои творби са представяни на национални, международни изложби и биеналета за живопис и карикатура. Имам няколко самостоятелни изложби в моята кариера, член съм на клуба на сатирика в гр. Плевен. Изглежда съм изрисувал повечето Българи, че започнах да ходя по морето, да изографисвам на портрети и карикатури чужденците.


Прегледайте галерията за да видите част от моите карикатури.


Портретист

Казвам се Жечка Костадинова/ по мъж Христова/.

Родена съм във Варна. Три годишна останах без майка и започнах много да рисувам. Близките ми ме насочиха към учител, който да ме обучава. Приеха ме в Национално Училище по Изкуствата "Ак.Дечко Узунов" -Казанлък. Завърших изящен профил с отличен. Два пъти кандидатствах в Академията в София- специалност живопис, но не ме приеха. Много бяха желаещите в далечната 1989г. Влязох във Велико-Търновския Университет -специалност Изобразително изкуство. Сега преподавам рисуване. 12-13 години работех като портретист в комплекс Златни пясъци. Мои рисунки има по целия свят. Имам и две самостоятелни изложби.

Прегледайте галерията за да видите част от моите портрети.